اسپین - اندیشه وجود عدد کوانتومی اسپین
واقعیت کوانتومی: ما فقط چند هزار بار زندگی میکنیم
پدیده درهمتنیدگی بنیادی از محاسبات کوانتوم را بنا نهاده که در آن، تنها یک اندازهگیری میتواند به شما پاسخ هزاران و شاید میلیونها محاسبه را که به طور موازی با ذرات کوانتوم انجام شدهاند بدهد؛ رمزنگاری کوانتوم نیز از پیامدهای آن است، حوزهای که از دادهها با استفاده از طبیعت اندازهگیریهای کوانتوم محافظت میکند. اگر فرایند اندازهگیری با استفاده از ناظر کلاسیک برای خلق واقعیتی که مشاهده میکنیم بنیادی است، چه چیزی مشاهدات ایجادکننده محتوای جهان را انجام داده است؟ به گفته براون، «شما واقعا نیاز به یک ناظر بیرون از سیستم دارید، ولی طبق تعریف هیچ چیزی بیرون از جهان وجود ندارد».
ذرات کوانتومی مانند اتمها و مولکولها از این امکان غریب برخوردارند که در آن واحد، در دو مکان متفاوت ظاهر شوند؛ همزمان به صورت ساعتگرد و پادساعتگرد بچرخند؛ و غریبتر از همه اینکه حتی از فاصلهای به اندازه نیمی از دنیا، بدون لحظهای درنگ بر هم تاثیر بگذارند. ولی اینجا یک مساله وجود دارد، ما هم از اتمها و مولکولها تشکیل شدهایم، پس چرا نمیتوانیم هیچ یک از این کارها را انجام دهیم؟ این سوالی است که هاروی براون از دپارتمان فلسفه علم در دانشگاه هاروارد، درگیر ان است: «مکانیک کوانتوم در کجا متوقف میشود؟». تیم مادلین، از دپارتمان فلسفه علم دانشگاه راتگرز نیوجرسی، نمیتواند بپذیرد که «دنیاهای چندگانه» توانسته باشد چارچوب خوبی فراهم کند که بتوان بر مبنای آن توضیح داد که چرا احتمال رخداد برخی از خروجیهای کوانتوم بیش از بقیه است.
طرفداران تفسیر کپنهاگ مانند زایلینگر، سیستمها را به مثابه حاملهای داده مینگرند، و اندازهگیری با استفاده از ابزارهای کلاسیک اهمیتی برایشان ندارد: این تنها یک راه برای ثبت تغییری در محتوای داده سیستم است. به گفته مادلین، دنیاهای چندگانه بیان میدارد که با توجه به چندگانه بودن دنیاها، تمامی خروجیهای ممکن اتفاق میافتند، ولی هیچگاه توضیح نمیدهد که چرا ناظران همواره محتملترین خروجی ممکن را میبینند. با در نظر گرفتن این که روزی منتقدین کوانتوم (مانند اینشتین) این نظریه را «بالش لطیفی» میدانستند که تنها به کار خوابیدن فیزیکدانها میآید؛ این نتایج دست کم برای یک بالش بسیار درخشان بودهاند.
بعد از آن تفسیر «دنیاهای متعدد» مطرح میشود، که در آن غرابت کوانتوم به این ترتیب توضیح داده میشود که هر چیزی که در جهان ما وجود دارد، در هزاران دنیای موازی دیگر نیز موجود است، و وجودی چندگانه دارد.